Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beaufort
- 30 g de beurre
-
200
g de girolles surgelées
lub 200 g de girolles en bocal - 400 g de lait
- 400 g d'eau
- 300 g de crozets
- du sel
- 150 g de jambon fumé en lanières
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1609 kJ / 385 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Risotto au poireau et au gorgonzola
45 min
Risotto au poireau et à la pancetta
35min
Spaetzles à l'alsacienne
40min
Crozetto aux lardons et poivrons
40min
Risotto aux saucisses et aux petits pois
50min
Risotto à l'artichaut et au jambon cru
25min
Polenta au beaufort et jambon ibérique
15min
Conchiglioni farcis, mont-d'or et champignons
13 godz. 30 min
Fettucines aux carottes et crème au brie
30min
Risotto de crozets aux champignons et au lard
45 min
Gratin de crozets au jambon
1u.
Croziflette
1h 25min