
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de carotte coupée en morceaux
- le zeste d'une orange non traitée
- 125 g de farine de blé
- 90 g de flocons d'avoine et 1 c. à soupe pour la finition
- 1 œuf
- 100 g de miel
- 20 g d'huile de tournesol
- 40 g de raisins secs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée de cannelle en poudre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 113 kcal / 471 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Węglowodany
- 22 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 39 mg