Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de carotte, coupée en morceaux
- le zeste d'une orange non traitée
- 125 g de farine de blé
- 90 g de flocons d'avoine, et 1 c. à soupe pour la finition
- 1 œuf
- 100 g de miel
- 20 g d'huile de tournesol
- 40 g de raisins secs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée de cannelle en poudre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 471 kJ / 113 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 39 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au yaourt et aux amandes
1h 20 min
Galettes de flocons d'avoine, pommes et raisins
40 Min
Petits gâteaux de betterave
45 min
Cookies aux peaux de banane
1 Std. 10 Min
Crêpes indiennes à la farine de pois chiches
30 min
Pancake aux myrtilles au four
35min
Muffins à la banane et aux canneberges
45 min
Cake poire-sarrasin
1h 15min
Muffins pomme butternut
1h 25min
Banana bread aux dattes
1 Std. 10 Min
Patate douce cake
1h 20 min
Carrot-cake
1h