Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de carotte, coupée en morceaux
- le zeste d'une orange non traitée
- 125 g de farine de blé
- 90 g de flocons d'avoine, et 1 c. à soupe pour la finition
- 1 œuf
- 100 g de miel
- 20 g d'huile de tournesol
- 40 g de raisins secs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée de cannelle en poudre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 471 kJ / 113 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 39 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins à la banane et aux canneberges
45 min
Cake poire-sarrasin
1h 15min
Biscuits chocolatés à la farine de châtaigne
30min
Galettes de flocons d'avoine, pommes et raisins
40min
Barres coco et chocolat
55min
Biscuits croquants à l'avoine
45 min
Oatcakes (biscuits écossais à l'avoine)
1h 30 min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20min
Pumpkin banana bread
1h 25min
Cake au thé matcha
55min
Banana bread aux dattes
1h 10min
Biscuits à l'avoine
1u.