![Mushroom and white wine cream sauce Mushroom and white wine cream sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F4928E18-5E24-4232-8B19-B045DD5349AF/Derivates/9ba80c4f-949e-444b-9b15-2a6d1733d91a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 g dried porcini mushrooms
- 230 g water
- 100 g fresh portobello mushrooms, cut into pieces
- 50 g unsalted butter, chilled and cut into pieces
- 60 g eschalots, cut into halves
- 120 g dry white wine
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 125 g pouring (whipping) cream
- 25 g plain flour
- ¼ - ½ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 3971.3 kJ / 945.5 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 87.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 56.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 1659 mg
Alternatywne przepisy
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 Min
Poached eggs with hollandaise
40min
Savoury crêpes
45 Min
Risotto with zucchini and prawns
1h 15min
Garlic prawns
25min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 Min
Bavarian meat loaf (Leberkäse)
4 Std. 30 Min
Prawn and mushroom crepes
50 Min
Beurre blanc
15 Min
Scallops with pea purée
25min
Mushroom sauce
20min
Mashed potatoes for two
30min