Miso chicken noodle soup (gut health)

Miso chicken noodle soup (gut health)

4.5 178 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • dried soba noodles (see Tips)
    200 g
  • fresh ginger
    20 g
  • liquid chicken stock or bone broth (see Tips)
    1000 g
  • tamari
    40 g
  • shiro (white) miso paste
    50 g
  • chicken tenderloins cut into halves
    500 g
  • savoy cabbage leaves cut into thin slices (see Tips)
    200 - 300 g
  • Asian greens of choice, cut into pieces (2 cm)
    1 bunch
  • toasted sesame seeds for sprinkling
  • fresh enoki mushrooms
    100 g
  • fresh shiitake mushrooms finely sliced
    8
  • spring onions/shallots trimmed and cut into thin slices
    3

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 421.4 kcal / 1769.7 kJ
Białko 41.7 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 40.2 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 1823.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...