![Miso chicken noodle soup (gut health) Miso chicken noodle soup (gut health)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/52879B18-3CFD-4FA1-B947-998D488063B5/Derivates/6D1D65A7-FD9F-47A5-A22F-F911FD87E88C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g dried noodles of choice (see Tips)
- 20 g fresh ginger
- 1000 g liquid chicken stock or bone broth (see Tips)
- 50 g shiro (white) miso paste
- 40 g tamari
- 500 g chicken tenderloins, cut into halves
- 200 - 300 g savoy cabbage leaves, cut into thin slices (see Tips)
- 1 bunch Asian greens of choice, cut into pieces (2 cm)
- 8 fresh shiitake mushrooms, finely sliced
- 100 g fresh enoki mushrooms
- toasted sesame seeds, for sprinkling
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1769.7 kJ / 421.4 kcal
- Białko
- 41.7 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 1823.5 mg
Alternatywne przepisy
Cashew basil spelt pasta (gut health)
15 min
Thai beef salad
1 Std. 15 Min
Soba noodle mee goreng
40p
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
1h
Hoisin pork bowl
30min
Black rice bowl with chicken and mushroom (gut health)
40p
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30min
Miso fish with Asian greens
24 godz. 45 min
Coconut turmeric fish curry
40p
Miso salmon broth
40p
Coconut poached chicken salad
45min
Teriyaki salmon bowl
1 Std. 15 Min