![Broccoli, chilli and pine nut spaghetti Broccoli, chilli and pine nut spaghetti](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/43F1A07F-2984-4A67-8363-2EA5237FE3F8/Derivates/63AAA0AE-54ED-44F4-8DC1-7CC589EA1E32.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into cubes (3 cm)
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 200 g broccoli, cut into small florets
- 1300 g water
- 300 g dried spaghetti, broken into halves
- 2 tsp sea salt
- 80 g olive oil
- 2 garlic cloves
- 2 long red chillies, deseeded if preferred
- 130 g pine nuts
- 150 g dry white wine
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 13483.7 kJ / 3210.4 kcal
- Białko
- 104.2 g
- Węglowodany
- 221.7 g
- Tłuszcz
- 207.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 38.3 g
- Błonnik
- 28 g
- Sód
- 7846.9 mg
Alternatywne przepisy
Pasta primavera
1hod.
Vegetable lasagne
1hod. 35min
Soba noodle mee goreng
40min
Chilli chutney quesadillas
1hod.
Sweet potato pasta with burnt sage butter
30min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Penne and vegetables
35 min
Rendang curry
30min
Tomato pasta with vegetables and feta
30min
Lentil bolognese
30min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 Min
Pesto spaghetti with roast pumpkin
50min