Currywurstsuppe

Currywurstsuppe

4.3 436 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Öl
    40 g
  • Bratwurst fein, gebrüht (siehe Tipp), in Scheiben (1 cm)
    600 g
  • Paprika, gemischt
    2
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Curry
    1 TL
  • passierte Tomaten
    600 g
  • Wasser
    100 g
  • Ketchup (z. B. Curryketchup)
    100 g
  • Salz
    ¾ - 1 TL
  • Pfeffer
    ½ - ¾ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Schmand zum Servieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 16 g
Kalorie 1903 kJ / 454 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...