![Currywurstsuppe Currywurstsuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4aa166f8-b303-4dc8-a6f1-4a14dddc2c9c/Derivates/1fdf0d54-cffc-4ecb-ab3c-9f3d603ad637.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Öl
- 600 g Bratwurst, fein, gebrüht (siehe Tipp), in Scheiben (1 cm)
- 2 Paprika, gemischt
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 TL Curry
- 600 g passierte Tomaten
- 100 g Wasser
- 100 g Ketchup (z. B. Curryketchup)
- ¾ - 1 TL Salz
- ½ - ¾ TL Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - Schmand zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1903 kJ / 454 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizzasuppe
40 min
Toad in the Hole (Kröte im Loch)
1h
Röstiauflauf mit Kasseler und Frischkäsesauce
1h
Gyros-Paprika-Suppe
30min
Gyros-Eintopf
50min
Vorrats-Tortellini-Suppe
40 min
Gyros-Auflauf
1h 20min
Bauerntopf zum Schlemmen
45min
Lasagne-Eintopf
35min
Würstchen-Gulasch
35min
Hotdog-Pizza
30min
Malzbier-Bolognese
2 godz.