Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Eier
- 1000 g Wasser
- 100 g Gouda, in Stücken
- 160 g Radieschen, in dünnen Scheiben (5 mm)
- 100 g Schinken, gekocht, in Scheiben, in Streifen
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 70 g Crème fraîche
- 1 - 2 Spritzer Zitronensaft
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 4 Portionen
- Kalorie
- 4899 kJ / 1171 kcal
- Białko
- 92 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 83 g
- Tłuszcz nasycony
- 45 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 4110 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brathering-Salat
45 Min
Holländische Käse-Eier
40 Min
Kartoffel-Blumenkohl-Salat mit Schinken
1h
Eier-Spargel-Salat mit Lachs und Senfsauce
1h
Eiersalat mit Putenbrust
45 Min
Ofen-Omelette mit Topping
20 min
Kohlrabi-Eier-Salat
1 Std. 15 Min
Schinken-Porree-Salat mit Ei
25 min
Leichter Wurstsalat
10min
Gurken-Lachs-Ragout
30 Min
Eisbergsalat mit Croûtons und Joghurtdressing
30 Min
Leichter Kartoffelsalat mit Joghurt-Senf-Dressing
1h 45min