Kasseler-Kartoffel-Gratin

Kasseler-Kartoffel-Gratin

4.6 940 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Emmentaler in Stücken
    200 g
  • Wasser
    900 g
  • Kartoffeln festkochend, klein, ungeschält
    1000 g
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    50 g
  • Kasseler
    500 g
  • Frühlingszwiebeln
    3
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • Mehl
    40 g
  • Sahne
    200 g
  • Muskat
    2 Prisen
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 947 kcal / 3961 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 59 g
Węglowodany 60 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 32 g
Sód 436 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...