
Urządzenia i Akcesoria
Kasseler-Kartoffel-Gratin
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Emmentaler in Stücken200 g
-
Wasser900 g
-
Kartoffeln festkochend, klein, ungeschält1000 g
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten50 g
-
Kasseler500 g
-
Frühlingszwiebeln3
-
Knoblauchzehe1
-
Zwiebel halbiert50 g
-
Mehl40 g
-
Sahne200 g
-
Muskat2 Prisen
-
Salz½ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
947 kcal /
3961 kJ
Białko
46 g
Tłuszcz
59 g
Węglowodany
60 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
32 g
Sód
436 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Soul Food
80 Przepisów
Niemcy
Niemcy