Malzbier-Bolognese

Malzbier-Bolognese

4.6 865 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Möhren in Stücken
    100 g
  • Sellerie in Stücken
    100 g
  • Öl und etwas mehr zum Braten
    30 g
  • Hackfleisch, gemischt
    500 g
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    1 - 2 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Cayenne-Pfeffer, gemahlen
    3 Prisen
  • Malzbier
    500 g
  • Tomatenmark
    100 g
  • Ajvar
    100 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • Nudeln
    500 g
  • Wasser zum Kochen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 560 kcal / 2342 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 870 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...