Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 - 300 g Knollensellerie, ungeschält
- 150 - 180 g Äpfel, ungeschält
- 500 g Wasser
- 2 Gewürznelken
- 1 TL Zitronenschale
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 60 g Schalotten, halbiert
- 20 g Butter
- 1 EL Dinkelmehl
- 125 g Weißwein
- 125 g Apfelsaft
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 70 g Schlagobers
- Zitronenmelisse, frisch, zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 870 kJ / 208 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 377 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 min
Karotten-Ingwer-Suppe
45 min
Kürbissuppe mit Paradeiser
30min
Kürbis-Mandel-Suppe
40 min
Apfel-Sellerie-Suppe
40 min
Kohlrabi-Erbsen-Cremesuppe mit Radieschen
35 min
Karfiolsuppe mit gelben Linsen
35 min
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40 min
Curry-Kürbissuppe mit Karottenstroh
40 min
Zucchinisuppe mit Cashewkernen
25min
Selleriesuppe mit Kurkuma & RUPP Emmentaler
35 min
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40 min