Felchenfilets mit Apfelkren und Rote-Rüben-Salat
TM6 TM5

Felchenfilets mit Apfelkren und Rote-Rüben-Salat

4.0 (4 oceny)

Składniki

  • 50 g Butter, in Stücken
  • 4 Äpfel (á ca. 150 g)
  • 70 g Zitronensaft, frisch gepresst
  • 500 - 600 g Fischfilets, Felchenfilets (siehe Variation)
  • 1 TL Salz
  • 4 - 6 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
  • 30 g Kren, frisch geschält, in Scheiben (2-3 mm)
  • 125 g Crème fraîche
  • 300 g Rote Rüben, gegart, in Stücken
  • 100 g Karotten, in Stücken
  • 150 g Radieschen, halbiert
  • 50 g Kürbiskerne
  • 30 g Olivenöl
  • 15 g Senf
  • 15 g Honig
  • 2 - 3 TL Thymianblättchen, frisch

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2554 kJ / 610 kcal
Białko
35 g
Węglowodany
31 g
Tłuszcz
39 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Błonnik
8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy