Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm)
- 30 g de pecorino, coupé en morceaux (3 cm) (opcjonalnie)
-
150
g de guanciale, détaillé en dés (voir Conseils)
lub 150 g de pancetta, détaillée en dés (voir "Conseil(s)")) - 15 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 œuf
- 3 jaunes d'œufs
- 3 pincées de poivre noir moulu
- 1 pincée de sel
- 320 g de pâtes sèches, type spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2999 kJ / 716.8 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 42.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée mousseline
40min
Linguine aux champignons et aux lardons
30min
Gnocchis sauce tomate et chorizo
1h
Saumon, sauce hollandaise au citron avec asperges et riz
45min
Œuf brouillé au saumon fumé
20 min
Spaghetti carbonara express
25min
Salade de pommes de terre et œufs durs façon César
50min
Fajitas au poulet, cheddar et poivron
25min
Œuf poché sauce poulette
35min
Avocado toast et œuf mollet
15min
Aiguillettes de dinde à la crème, champignons et spaetzle
45min
Omelette jambon-épinards
35min