
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Hokkaido-Kürbis in Stücken (siehe Tipp)
- ¾ Bund Petersilie abgezupft
- 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft
- 150 g Feta in Stücken
- 3 Eier
- 50 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 1 ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 1 - 2 Prisen Muskat
- Öl zum Braten
- 200 g Quark, 20% Fett
- 100 g Schmand
- 1 Kresse-Beet abgeschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 190 kcal / 796 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 12 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 721 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kichererbsen-Taler mit Kräuterquark und Tomatensalat
30 min
Möhren-Linsen-Bratlinge mit orientalischem Pesto
35 min
Zucchini-Waffeln mit Feta-Creme
45 min
Spinat-Waffel-Sandwiches
30 min
Spinat-Reibekuchen-Burger
35 min
Bunte Gemüse-Pfannkuchen
45 min
Gefüllter Spaghetti-Kürbis
1 godz.
Süßkartoffelpizza
1 godz. 10 min
Gefüllte Spinattortillas
1 godz.
Linsen-Kartoffel-Puffer mit Cashew-Dip (vegan)
45 min
Kürbis-Kartoffel-Gratin mit Kräuterhalloumi
45 min
Süßkartoffel-Zucchini-Rösti mit Cashewdip
30 min