Kichererbsen-Kürbis-Puffer mit Feta und Quarkdip

Kichererbsen-Kürbis-Puffer mit Feta und Quarkdip

4.0 626 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
12 Stück

Składniki

  • Hokkaido-Kürbis in Stücken (siehe Tipp)
    200 g
  • Petersilie abgezupft
    ¾ Bund
  • Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft
    1 Dose
  • Feta in Stücken
    150 g
  • Eier
    3
  • Mehl
    50 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Salz
    1 ¾ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Muskat
    1 - 2 Prisen
  • Öl zum Braten
  • Quark, 20% Fett
    200 g
  • Schmand
    100 g
  • Kresse-Beet abgeschnitten
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 721 mg
Białko 10 g
Kalorie 796 kJ / 190 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...