Urządzenia i Akcesoria
Mini ptysie serowe (Gougères)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
35 sztuk
Składniki
-
130 g sera gruyère pokrojonego na kawałki (patrz wariant)
-
150 g wody
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 płaska łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
120 g mąki pszennej
-
3 jajka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
99.6 mg
Białko
2 g
Kalorie
207 kJ /
50 kcal
Tłuszcz
3.5 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kulebiak z rybą i warzywami
2 godz.
Tort porowy
1 godz. 30 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM5)
55 min
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 godz. 30 min
Tatar z suszonych pomidorów
15 min
Marchewkowo-serowy dip
15 min
Sałatka z preclami w parmezanowych miseczkach
1 godz. 30 min
Włoskie masło ziołowe
5 min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 godz. 10 min
Tureckie börki z ziemniakami
1 godz. 15 min
Pastizzi z groszkiem
1 godz. 30 min
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55 min