Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki (patrz wariant)
- 150 g wody
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 płaska łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 120 g mąki pszennej
- 3 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 207 kJ / 50 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 99.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1h 10min
Kołaczyki z bryndzą
1h 40min
Pastizzi z groszkiem
1h 30min
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
50min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe z czerwonym pesto
2 godz. 25 min
Podpłomyk cztery sery
55min
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
1h 25min
Chaczapuri adżarskie
1 godz. 45 min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2 godz. 15 min
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1 Std. 50 Min
Chlebek-choinka do odrywania
2 Std. 10 Min