Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki (patrz wariant)
- 150 g wody
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 płaska łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 120 g mąki pszennej
- 3 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 207 kJ / 50 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 99.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ziemniaki księżnej (pommes duchesse)
1 godz.
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1 godz. 30 min
Zapiekanka serowa z ciastem filo
55min
Podhalańskie moskole
1 godz.
Wytrawne palmiery na dwa sposoby
1 godz. 40 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM5)
55min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 min
Wytrawne ciasteczka parmezanowe
1 Std. 25 Min
Marchewkowo-serowy dip
15 min
Paszteciki z serem owczym
2 Std. 50 Min
Pieczone oponki à la pizza
1 godz. 30 min
Ślimaczki z budyniem i rodzynkami
1h 50min