
Urządzenia i Akcesoria
Mini ptysie serowe (Gougères)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
35 sztuk
Składniki
-
130 g sera gruyère pokrojonego na kawałki (patrz wariant)
-
150 g wody
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 płaska łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
120 g mąki pszennej
-
3 jajka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
50 kcal /
207 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
3.5 g
Węglowodany
3 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
99.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KARNAWAŁ II
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Imprezowe kąski preclowe
1 godz. 20 min
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1 godz. 25 min
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2 godz. 50 min
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 godz. 30 min
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1 godz. 50 min
Empanadas z kurczakiem i jajkiem
2 godz. 30 min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1 godz. 20 min
Kulebiak z rybą i warzywami
2 godz.
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55 min
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2 godz. 20 min
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 min