Urządzenia i Akcesoria
Mini ptysie serowe (Gougères)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
35 sztuk
Składniki
-
130 g sera gruyère pokrojonego na kawałki (patrz wariant)
-
150 g wody
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 płaska łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
120 g mąki pszennej
-
3 jajka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
99.6 mg
Białko
2 g
Kalorie
207 kJ /
50 kcal
Tłuszcz
3.5 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Marchewki w jadalnej ziemi
1 godz. 50 min
Imprezowe kąski preclowe
1 godz. 20 min
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1 godz. 25 min
Wytrawne palmiery na dwa sposoby
1 godz. 40 min
Szampańskie galaretki
4 godz. 30 min
Sałatka z preclami w parmezanowych miseczkach
1 godz. 30 min
Kule serowe
1 godz.
Mini tarty z porem
1 godz.
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Chlebek-choinka do odrywania
2 godz. 10 min
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55 min