![Tortilla di patate, pancetta e formaggio Tortilla di patate, pancetta e formaggio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8129BA93-5A64-43E6-BC7D-86E7864E2122/Derivates/5098D570-6D65-4F39-84D2-4BE9657B2891.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di patate a tocchetti
- 700 g di acqua
- 200 g di cipolle in quarti
- 300 g di olio di oliva
- 8 uova dimensione media (o 6 grandi)
- 15 g di lievito in polvere
- 1 cucchiaino di sale
- 1 spicchio di aglio, tritato
- 100 - 120 g di pancetta a fette
- 150 g di mozzarella tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1360 kJ / 325 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo fritto coreano in salsa piccante
3 Std.
Tacos de camarones
1 Std. 30 Min
Empanadas di pollo e peperoni
2h 30 min
Kiymali Borek (Sfoglia ripiena di carne)
1h
Torta salata di pollo, funghi e patate dolci
1 Std. 55 Min
Fagottini sfogliati alle melanzane
50 Min
Torta di riso cacio e pepe
1 Std. 30 Min
Cotton Japanese cheesecake
2 Std.
Frittelle di patate aromatiche
45 min
Cottage pie (Pasticcio di carne inglese)
1 Std. 20 Min
Parmigiana di patate
2 Std.
Tortilla saporita
45 min