![Minestrone di legumi con cozze Minestrone di legumi con cozze](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/48b6a047-f207-47a8-90f5-3d57db19ac5d/Derivates/567f5bf3-f13e-4066-9e8c-215fd39e0572.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di cozze fresche pulite e spurgate
- 60 g di cipolla in quarti
- 70 g di carota a tocchetti
- 20 g di gambo di sedano a tocchetti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di passata di pomodoro
- 250 g di patate a tocchetti
- 350 g di acqua
- 150 g di fagioli bianchi di Spagna sciacquati e sgocciolati
- 150 g di fave surgelate
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1350.4 kJ / 322.8 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 32.4 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 1554.8 mg
Alternatywne przepisy
Rassolnik (zuppa di cetriolini)
1ч. 20 мин.
Zuppetta di mare con crocchette di patate
1h 50 min
Arrosto di spalla di agnello
3ч.
Insalata di polpo mediterranea
4h
Agnello al vapore con verdurine
1h 40min
Zuppa primaverile
40 мин.
Coniglio stufato
1 godz. 10 min
Zuccotto di polpo al vapore
3ч.
Spezzatino al Barolo
5h 40min
Filetti di pesce marinato con salsa chermoula e insalata di cous cous
1h 40min
Zuppa di fagioli all’occhio a Cottura Lenta con pane al farro
12h 10min
Fagioli rossi in umido
1ч. 20 мин.