Wersje kompatybilne
Brochetas de pulpo y langostino con salsa de ají amarillo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 18 langostinos crudos medianos pelados
- 18 trozos de pulpo cocido (aprox. 300 g)
Salsa de ají amarillo
-
150
g de aceite de girasol
lub 150 g de aceite de oliva - 2 - 3 dientes de ajo
- 50 g de pasta de ají amarillo
- 10 g de vinagre de vino tinto
- ½ cucharadita de orégano seco
- ¼ de cucharadita de comino molido
- ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1188 kJ / 284 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 0.2 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Camarones con salsa cóctel
30 min
Gunkan-maki de salmón
1h
Trifle de fresas con mascarpone
3 Std. 20 Min
Tiramisú de frutos del bosque
1 Std. 50 Min
Vieiras a la plancha con mermelada de chile
25min
Vasitos de salmón, gambas, aguacate y queso fresco
10min
Ensalada oriental de arroz, langostinos, pimientos y brotes de soja
50min
Centollos con cabrales y sidra
1h
Pulpo a la parrilla con puré y mayonesa de wasabi
1h
Mousse tres chocolates
3h 15min
Merluza rellena con ajada de gambas
40 min
Tataki de atún
30 min