Pizza mit Peperoni

Pizza mit Peperoni

4.6 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 Portionen

Składniki

Teig
  • Wasser
    220 g
  • Zucker
    1 TL
  • frische Hefe
    20 g
    2 TL Trockenhefe
  • Olivenöl, nativ
    30 g
  • Pizzamehl
    400 g
    400 g Manitoba-Mehl
  • Salz
    1 TL
Belag
  • Mozzarella , in Stücken (3–4 cm)
    200 g
  • Frühlingszwiebeln , in Stücken
    60 g
  • Peperoni , gewaschene gelbe und rote Peperoni, in Streifen
    350 g
  • Tomaten , entkernt, in Vierteln
    400 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Olivenöl, nativ
    2 EL
  • Basilikum, frisch
    5 - 7 Blätter

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 2669 kJ / 638 kcal
Białko 23 g
Węglowodany 88 g
Tłuszcz 24 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...