Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Wasser
- 1 TL Zucker
-
20
g frische Hefe
lub 2 TL Trockenhefe - 30 g Olivenöl, nativ
-
400
g Pizzamehl
lub 400 g Manitoba-Mehl - 1 TL Salz
Belag
- 200 g Mozzarella, in Stücken (3–4 cm)
- 60 g Frühlingszwiebeln, in Stücken
- 350 g Peperoni, gewaschene gelbe und rote Peperoni, in Streifen
- 400 g Tomaten, entkernt, in Vierteln
- 1 Knoblauchzehe
- 1 ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- 2 EL Olivenöl, nativ
- 5 - 7 Blätter Basilikum, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2669 kJ / 638 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Zucchetti-Tortilla
1h 10min
Klassische Lasagne
2h
Lachs auf Rahmkabis mit Petersilienkartoffeln
1h 10min
Tex-Mex Tortillas mit Schweinefleisch
1 Std. 20 Min
Zitronen-Knoblauch-Fisch
2 godz. 20 min
Béchamelsauce
15 min
Kartoffelgratin
1h 10min
Pizzette "Tricolore"
1 godz. 30 min
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Lasagne mit Spargeln und Pilzen
2h
Pizza mit Spinat und Schafskäse
1h 10min
Crostini mit Champignons und Fontina
35 min