![Pizza mit Peperoni Pizza mit Peperoni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EE5C69C0-A279-41F9-841F-EB21D746A119/Derivates/44901A63-E307-4E94-B154-9AEB07254D5D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Wasser
- 1 TL Zucker
-
20
g frische Hefe
lub 2 TL Trockenhefe - 30 g Olivenöl, nativ
-
400
g Pizzamehl
lub 400 g Manitoba-Mehl - 1 TL Salz
Belag
- 200 g Mozzarella, in Stücken (3–4 cm)
- 60 g Frühlingszwiebeln, in Stücken
- 350 g Peperoni, gewaschene gelbe und rote Peperoni, in Streifen
- 400 g Tomaten, entkernt, in Vierteln
- 1 Knoblauchzehe
- 1 ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- 2 EL Olivenöl, nativ
- 5 - 7 Blätter Basilikum, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2669 kJ / 638 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gefüllte Peperoni mit Reis und Tomatensauce
1 Std.
Currybohnen mit Reis
40 min
Nasi goreng
50 Min
Kartoffelsalat
1h 5 min
Mediterrane Pastetchen
1 Std.
Gemüseragout aus dem Varoma mit Omelette
30 min
Ricotta-Ravioli mit Auberginensauce
1 Std. 40 Min
Gelber Reis mit Poulet
40 min
Tex-Mex Burger
4h 25min
Conchiglie mit weisser Blumenkohlsauce
35 min
Pizza alla Marinara
1 godz. 35 min
Focaccia mit Tomaten
40 min