Pasta Auflauf mit Spinat

Pasta Auflauf mit Spinat

4.1 34 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Pasta, trocken (z.B. Farfalle oder Penne)
    300 g
  • Wasser und mehr zum Kochen
    500 g
  • Salz und mehr zum Kochen
    ½ TL
  • Emmentaler Käse in Stücken
    150 g
  • Blattspinat, frisch grob geschnitten
    800 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Schalotten halbiert
    2
  • Knoblauchzehen
    2
  • Schinkenwürfel
    120 g
  • Eier
    3
  • Rahm
    200 g
  • Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Muskatnuss, gemahlen
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 770 kcal / 3225 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...