Ghackets mit Hörnli und Apfelmus

Ghackets mit Hörnli und Apfelmus

3.2 57 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen

Składniki

Apfelkompott
  • Äpfel in Stücken
    750 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    20 g
  • Zucker
    50 g
  • Vanillezucker
    1 TL
Gehacktes und Hörnli
  • Hörnli
    300 g
  • Sbrinz in Stücken (1 cm)
    80 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Rapsöl
    1 EL
  • Mehl
    1 EL
  • Rindshackfleisch
    500 g
  • Wasser
    1250 g
  • Butter
    60 g
  • Tomatenpüree
    4 EL
  • Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l)
    1
  • Salz
    2 ¼ TL
  • Pfeffer, gemahlen nach Belieben
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 807 kcal / 3380 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 91 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 1398 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...