![Brätchügeli-Pastetli mit Erbsli und Rüebli Brätchügeli-Pastetli mit Erbsli und Rüebli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/68AE80A5-CDC3-4D2F-B028-AE95833821CE/Derivates/36f5489b-070c-4f9c-9ab3-d8aa2ff54cb5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 40 g Butter
- 1 Dose Tomaten, gehackt (400 g)
- 200 g Vollrahm
- 100 g Wasser
- 10 g Mehl
- 1 Fleischbouillonwürfel (für 0,5 l)
- 450 g Kalbsbrätkügeli
- 300 g Karotten, geschält, in Scheiben (3 mm)
- 300 g Erbsen, tiefgekühlt, aufgetaut
- 8 Blätterteigpastetli (ca. 280 g)
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4175 kJ / 1001 kcal
- Białko
- 27.2 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 75 g
Alternatywne przepisy
Älplermagronen
30 dk
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40min
Älpler Magronen
45min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 Std. 10 Min
Älpler Magronen
45min
Riz Casimir
45min
Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce
55 dk
Chügelipastetli
30 dk
Ghackets mit Hörnli
30 dk
Schoggistängeli-Cake
1 Std. 10 Min
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1sa
Älpler-Gratin
50min