Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kartoffelstock und Poulet
- 1000 g Kartoffeln, mehligkochend, geschält, in Stücken (1 cm)
- 300 g Wasser
- 50 g Kokosmilch
- 2 TL Salz
- 600 g Pouletgeschnetzeltes
- 30 g Butter
Gemüse und Fertigstellung
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 300 g Krautstiel, weiss, in feinen Streifen
- 1 EL Curry, gemahlen, scharf
- 200 g Kokosmilch
- 50 g Wasser
- 1 Hühnerbouillonwürfel (für 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2377 kJ / 566 kcal
- Białko
- 43.2 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1h 10 min.
Poulet mit Zucchetti-Karotten-Reis
45 min.
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1h
Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce
55 min.
Riz Casimir
45 min.
Apfelwähe
1h 15 min.
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40 min.
Brätchügeli-Pastetli mit Erbsli und Rüebli
35min
Rindsvoressen
1hod. 50min
Fruchtglace
5 Min
Mailänderli
3h
Berner Zopf
1h 45 min.