Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 120 g Parmesan
Pouletröllchen
- 6 Pouletschnitzel
- 1 - 2 Prisen Pfeffer, gemahlen, nach Beleiben
- 6 Scheiben Rohschinken
Tomatensauce
- 250 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Speckwürfeli
- 400 - 500 g Tomaten frisch, geviertelt
- 6 - 8 Blätter Estragon, frisch
- 100 g Weisswein
- ½ TL Salz, nach Belieben
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, gemahlen, nach Belieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1796 kJ / 428 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleisch in Pilz-Rahm-Sauce
1 godz.
Gefüllte Peperoni mit Reis und Tomatensauce
1 godz.
Pouletbrustfilet mit Zucchetti-Topping
50 min
Eier-Canapés
10 dk
Cherry-Tomaten mit Schinken-Käse-Füllung
1h 30min
Salami-Käse-Wähe
2sa 10 dk
Ghackets mit Hörnli und Apfelmus
55 min
Pouletbrustfilet mit Pilzen und Gemüse
1 godz.
Pistazien-Glace
10h 35 min
Gefüllte Pouletbrustpäckchen mit Kartoffeln
55 min
Bündner-Spätzli (2 Portionen)
45min
Tortiglioni mit Salsiccia und Pilzen
35 min