Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Gruyère, in Stücken (2 cm)
- 1500 g Wasser
- 1 EL Salz
- 300 g Teigwaren (Hörnli, Kochzeit 10-12 Min.)
- 2 Eier
- 150 g Schinkenwürfeli
Sauce
- 250 g Cherry-Tomaten
- 4 EL Olivenöl
- 2 EL Kräuteressig
- ½ EL Senf
- ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 1 Bund Schnittlauch (ca. 10 g), fein geschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2336 kJ / 557 kcal
- Białko
- 28.5 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Ghackets mit Hörnli
30min
Älpler Magronen
45 min
Teigwaren mit Thonsauce
30min
Hörnlisalat
35 min
Riz Casimir
45 min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40 min
Älpler Magronen
45 min
Wurst-Käse-Salat
10 Min
Älplermagronen
30min
Brätchügeli-Pastetli mit Erbsli und Rüebli
35 min
Chügelipastetli
30min
Älpler-Gratin
50 min