Urządzenia i Akcesoria
Hörnlisalat
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Gruyère in Stücken (2 cm)100 g
-
Wasser1500 g
-
Salz1 EL
-
Teigwaren (Hörnli, Kochzeit 10-12 Min.)300 g
-
Eier2
-
Schinkenwürfeli150 g
Sauce
-
Cherry-Tomaten250 g
-
Olivenöl4 EL
-
Kräuteressig2 EL
-
Senf½ EL
-
Salz½ TL
-
Pfeffer4 Prisen
-
Schnittlauch (ca. 10 g), fein geschnitten1 Bund
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
28.5 g
Kalorie
2336 kJ /
557 kcal
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wurst-Käse-Salat
10 min
Brätchügeli-Pastetli mit Erbsli und Rüebli
35 min
Älplermagronen
30 min
Älpler Magronen
45 min
Kartoffelsalat
1 godz. 5 min
Älpler Magronen
45 min
Älpler-Gratin
50 min
Hörnlisalat
35 min
Riz Casimir
45 min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40 min
Teigwaren mit Thonsauce
30 min
Ghackets mit Hörnli
30 min