![Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses") Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cf00c138-50ef-4d6d-bc55-b15594cb7fbf/Derivates/6012fe17-6408-4e42-b3b3-9171bae2f206.jpg)
Wersje kompatybilne
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 230 g milk
- 60 g salted butter, cut into pieces
- 20 g white sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 1 egg
- 500 g plain flour
- 1 tsp salt
Ricotta filling
- 500 g ricotta (see Tips)
- 50 g white sugar
- 80 g dark chocolate chips
- 40 g candied citrus peel (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 egg yolk, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1210.5 kJ / 288.2 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 275.6 mg
Alternatywne przepisy
Cotton soft Japanese cheesecake
1 godz. 45 min
Tangzhong milk bread
2sa 45 dk
Cornbread with jalapeño honey butter
55 Min
Caramel, date and walnut bundt
1h 15min
Easter Babka
2sa 30 dk
Torta caprese with raspberry jelly
2sa
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2sa 30 dk
Impossible coconut pie
1 godz. 30 min
Bee sting cake
6 godz. 50 min
Steamed white chocolate cheesecake
25h 20min
Dani Valent's Basque cheesecake
2sa 10 dk
Portuguese-style custard tarts
40 min