Urządzenia i Akcesoria
Traditional gluten free French vanilla canelé
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 49 godz. 5 min
12 portions
Składniki
-
milk450 g
-
salted butter plus extra melted to brush50 g
-
vanilla pod seeds scraped1
-
dark rum50 g
-
caster sugar200 g
-
gluten free flour100 g
-
eggs2
-
egg yolks2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
58.5 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
729.7 kJ /
174.4 kcal
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
24.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Parmesan gelato
4 godz. 30 min
Croissants
16 godz.
Cacao and buckwheat crêpes, orange and rhubarb (Diabetes)
40 min
Double Vanilla Ice Cream
12 godz.
Polenta
25 min
Cooking gnocchi or pasta
35 min
Orange liqueur zabaglione
15 min
Buckwheat bread
2 godz. 5 min
Power Muesli
Brak ocen
Leftover Vegetable Hummus
10 min
Tuatua fritters
45 min
Traditional French vanilla canelé
49 godz. 5 min