Urządzenia i Akcesoria
Traditional gluten free French vanilla canelé
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 49 godz. 5 min
12 portions
Składniki
-
milk450 g
-
salted butter plus extra melted to brush50 g
-
vanilla pod seeds scraped1
-
dark rum50 g
-
caster sugar200 g
-
gluten free flour100 g
-
eggs2
-
egg yolks2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
58.5 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
729.7 kJ /
174.4 kcal
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
24.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Onsen Eggs
50 min
Gluten Free Spiralized Vegetable Chicken Sandwich
1 godz.
Prawn and lemon zoodles (Thermomix® Spiralizer, using modes)
25 min
Corn tortillas
1 godz. 50 min
Chicken liver pâté
2 godz. 20 min
Traditional French vanilla canelé
49 godz. 5 min
Brutti ma buoni
4 godz. 40 min
Beetroot and tequila cured salmon
24 godz. 20 min
Gluten free Classic Polish "tort"
2 godz. 25 min
Herbed lavosh
55 min
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
3 godz.