Wersje kompatybilne
Traditional gluten free French vanilla canelé
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g milk
- 50 g salted butter, plus extra melted to brush
- 1 vanilla pod, seeds scraped
- 50 g dark rum
- 200 g caster sugar
- 100 g gluten free flour
- 2 eggs
- 2 egg yolks
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 729.7 kJ / 174.4 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 58.5 mg
Alternatywne przepisy
Traditional French vanilla canelé
49sa 5 dk
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2 godz. 20 min
Whole banana ice cream with bread praline and corn spun toffee (Kane Pollard)
11hod. 20min
Chocolate and strawberry domes
51 Std.
Ham and cheese canelé
49 Std.
Blackberry vinegar chocolate truffles
17 Std.
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Gluten free Viennesse whirl mince pies
1h 45min
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24h 30min
Gwinganna nut and seed bread
3h 25 min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 min
Gluten free choux puffs with Swiss meringue
1h 20min