![Traditional gluten free French vanilla canelé Traditional gluten free French vanilla canelé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e4d960ec7128c84faa66a30f8eae47ce/Derivates/fdb1546d6c8f8c9b8c96b63b37ee208bb85dcb29.jpg)
Wersje kompatybilne
Traditional gluten free French vanilla canelé
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g milk
- 50 g salted butter, plus extra melted to brush
- 1 vanilla pod, seeds scraped
- 50 g dark rum
- 200 g caster sugar
- 100 g gluten free flour
- 2 eggs
- 2 egg yolks
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 729.7 kJ / 174.4 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 58.5 mg
Alternatywne przepisy
Traditional French vanilla canelé
49sa 5 dk
Torta caprese with raspberry jelly
2 Std.
Mini carrot and almond cakes
1h 25min
Gwinganna mushroom pâté
20 min
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
3h
Quick sliced pickle - demo (Thermomix® Cutter, TM6)
5 min
Gwinganna nut and seed bread
3 Std. 25 Min
Gwinganna mountain top bars
1 Std. 55 Min
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter)
5 min
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Little citrus puddings (Diabetes)
24 Std. 30 Min
CADA (Fresh muesli)
10 min