Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les tuiles aux amandes
- 120 g de sucre en poudre
- 2 pincées de vanille en poudre
- 1 goutte d'arôme d'amande amère
- 2 blancs d'œufs
- 25 g de beurre
- 20 g de farine de blé
- 125 g d'amandes effilées
Le montage
- 150 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 100 g de fraises fraîches
- 100 g de framboises fraîches
-
100
g de myrtilles
lub 100 g de groseilles rouges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1529 kJ / 365 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Profiteroles à la pistache, coulis de framboises
5 Std. 40 Min
Gianduja choco-Passion
18 godz. 20 min
Sphère chocolat-mandarine
12 Std.
Croustillant chocolat-framboise
16h
Choco-praliné abricot (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
24h
Tiramisu pêche-lavande
3 godz. 20 min
Délice d'été pêche-abricot
4h
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12 Std.
Crémet sur lit d'abricot, coulis de framboises
13h 30 min
Mini éclairs aux fraises Tagada
24h
Choux vanille-framboise
2h 30min
Miroir à la framboise
15 Min