Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les tuiles aux amandes
- 120 g de sucre en poudre
- 2 pincées de vanille en poudre
- 1 goutte d'arôme d'amande amère
- 2 blancs d'œufs
- 25 g de beurre
- 20 g de farine de blé
- 125 g d'amandes effilées
Le montage
- 150 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 100 g de fraises fraîches
- 100 g de framboises fraîches
-
100
g de myrtilles
lub 100 g de groseilles rouges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1529 kJ / 365 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumble express de Bruges
35 Min
Pâte feuilletée express
2 Std.
Carpaccio de canard aux agrumes
12h 30min
Tartelettes fleurs
1 Std. 15 Min
Carrés menthe-chocolat
5 Std.
Mille-feuille pomme-safran
3 Std. 15 Min
Eclairs framboises-pistaches
24 Std.
Mini-choux aux fraises
1sa 10 dk
Petits babas rapides à la grenadine
30 dk
Bavarois d'asperge
15 Min
AOUT Verrine ratatouille, oeufs sous pression - Richard Toix
1 Std. 15 Min
Douceur mangue-Passion
15 Min