Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Olivenöl
- 350 g Hokkaido-Kürbis, in Würfeln (2-3 cm)
- ½ TL Zimt
- 1 TL Salz
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 400 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 150 g Bulgur
- ¼ TL Pfeffer
- 100 g Joghurt, 3,5% Fett
- 1 TL gemischte Kräuter, getrocknet
- 40 g Babyspinat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1641 kJ / 393 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 13.4 g
- Sód
- 629 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cremiger Gemüsereis
25 min
Süßkartoffel-Reis-Topf
30 min
Süßkartoffel-Spinat-Curry mit Blumenkohlreis
40 min
Kürbisrisotto mit Spinat und Pecannüssen
35 min
Kürbisrisotto
55 min
Auberginen-Linsen-Curry
30 min
Möhren-Kohlrabi-Risotto
25 min
Reisnudeltopf mit Kürbis und Paprika
25 min
Kichererbsen-Kürbis-Puffer mit Feta und Quarkdip
30 min
Süßkartoffel-Sonnenweizen mit Feta
1 Std.
Süßkartoffel-Kichererbsen-Eintopf
45 min
Cremiger Kichererbsen-Spinat-Topf
20 min