Vegane Bolognese

4.5 743 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

Veganer Käseersatz
  • Cashewkern
    85 g
  • Hefeflocken
    15 g
  • Salz
    ½ TL
  • Knoblauchpulver
    2 Prisen
Sauce und Fertigstellung
  • Kidneybohnen abgetropft
    255 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Sellerie in Stücken (3 cm)
    100 g
  • Möhren in Stücken (3 cm)
    150 g
  • Zwiebel geachtelt
    50 g
  • Weißwein, trocken (vegan)
    100 g
  • stückige Tomaten
    400 g
  • Tomatenmark
    50 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    ½ TL
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Rosmarin, getrocknet, gehackt
    1 TL
  • Paprika de la Vera
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 13 g
Kalorie 1373 kJ / 328 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 10.3 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...