Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de filet de bar, sans la peau, coupé en gros morceaux
- 1 orange, zeste et jus
- 1 combava, le zeste râpé
- 20 g de gingembre frais, coupé en morceaux
- 1 bouquet de coriandre fraîche, équeuté
- 75 g d'échalotes
- 100 g de pomme granny-smith, coupée en morceaux
- le jus d'1/2 citron jaune
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 20 g d'huile d'olive
- 20 g de vinaigre de riz
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 932 kJ / 222 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartare de thon rouge
1h 15 min
Tartare de daurade à la thaïe
1h 15 min
Ceviche de daurade au pamplemousse
1 godz. 5 min
Tartare de dorade à la mangue
10 min
Ceviche de poisson
30min
Tartare de saumon aux fruits de la Passion
15min
Bar façon thaïe
35 Min
Tartare de thon et gaspacho
20 min
MAI Asperges, saint-jacques et sabayon aux herbes - Christophe Aribert
40min
Ceviche de dorade
10 min
Tartare de saumon frais
15min
Tartare de saumon avocat-concombre
50min