Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soufflé
- 6 sprigs fresh dill, plus extra to taste
- 1 fresh chilli, deseeded, cut in pieces (opcjonalnie)
- 150 g hot smoked salmon, deboned, skinless, cut in pieces
- 100 g single cream
- 4 egg yolks, from medium eggs
- 2 pinches fine sea salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground black pepper, plus extra to taste
- 1 pinch ground nutmeg
- 4 egg whites, from medium eggs
- 1 pinch cream of tartar
Sauce
- 60 g leeks, white part only, sliced
- 20 g extra virgin olive oil
- 150 g white wine
- ½ fish stock cube (for 0.5 l)
- 150 g water
- 1 Tbsp olive oil
- 600 g fresh salmon fillets, skinless
- 100 g unsalted butter, diced
- ½ lemon, juice only
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 882.8 kJ / 211 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Beef Bourguignon
1h 30min
Cod with citrus butter
50 min
Mediterranean Turkey Roulades
45 Min
Salmon tartare
10 Min
Circassian Chicken
2h
Steak au Poivre
20 Min
Crème caramel
2h 45min
Couscous with Chicken and Lamb
1 Std. 10 Min
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45 Min
Fish Stew
45 Min
Trout with hollandaise sauce
50 min
Amaretti Crème Brulée
4h 30min