Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soufflé
- 6 sprigs fresh dill, plus extra to taste
- 1 fresh chilli, deseeded, cut in pieces (opcjonalnie)
- 150 g hot smoked salmon, deboned, skinless, cut in pieces
- 100 g single cream
- 4 egg yolks, from medium eggs
- 2 pinches fine sea salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground black pepper, plus extra to taste
- 1 pinch ground nutmeg
- 4 egg whites, from medium eggs
- 1 pinch cream of tartar
Sauce
- 60 g leeks, white part only, sliced
- 20 g extra virgin olive oil
- 150 g white wine
- ½ fish stock cube (for 0.5 l)
- 150 g water
- 1 Tbsp olive oil
- 600 g fresh salmon fillets, skinless
- 100 g unsalted butter, diced
- ½ lemon, juice only
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 882.8 kJ / 211 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Chicken and Vegetable Soup
1h 30min
Crab, Saffron and Parmesan Tartlets
1h 20 min
Seafood Ravioli - Ravioli ai frutti di mare
2h
Mustard Balsamic Vinegar Dressing
10 min
Herbed Mushrooms with Pearl Barley and Roasted Hazelnuts
13 Std. 25 Min
Calamares a la Americana
50min
Braised Cod with Thyme and Lemon
40min
Sous-vide Octopus Salad
8h
Salmon Fillets with Buckwheat and Asparagus
40min
Bloody Mary Soup
25 min
Smoked Haddock and Spinach Tart
2h 30 min
Profiteroles
2h 15min