
Urządzenia i Akcesoria
Pączki pieczone
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 sztuk
Składniki
Pączki pieczone
-
mleka160 g
-
masła pokrojonego na kawałki70 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
cukru50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia400 g
-
żółtka4
-
marmolady300 g
Lukier
-
cukru pudru200 g
-
wody40 g
-
kandyzowana skórka pomarańczowa (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
332 kcal /
1392 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
61 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
13 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TŁUSTY CZWARTEK
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Sernik Izaura
2 godz.
Warkocz makowy
2 godz. 45 min
Bułeczki-jabłka
2 godz. 30 min
Drożdżówki-serca z dżemem
2 godz. 10 min
Drożdżówki z makiem
2 godz. 40 min
Rogaliki z marmoladą
50 min
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 godz. 20 min
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min
Chałka z kruszonką
1 godz. 30 min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min