Urządzenia i Akcesoria
Pączki pieczone
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 sztuk
Składniki
Pączki pieczone
-
160 g mleka
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 łyżeczki suchych drożdży30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
50 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
4 żółtka
-
300 g powideł śliwkowych, gęstych300 g marmolady
Lukier
-
200 g cukru pudru
-
40 g wody
-
kandyzowana skórka pomarańczowa (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
13 mg
Białko
6 g
Kalorie
1392 kJ /
332 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TŁUSTY CZWARTEK
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Warkocz makowy
2h 45min
Gwiazda drożdżowa z makiem
1h 35min
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
3h 30min
Wieniec z makiem i morelami
1h 30min
Ślimaczki makowe
2h 30min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2h 30min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1h 55min
Drożdżówki z makiem
2h 40min
Rogaliki z marmoladą
50min
Rogale śniadaniowe
2h 10min
Zawijane drożdżówki z serem
2h 40min
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
2h