Spargel in Rote-Bete-Crêpes mit pochierten Eiern

Spargel in Rote-Bete-Crêpes mit pochierten Eiern

4.6 25 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Rote-Bete-Crêpes
  • Rote Bete Saft
    100 g
  • Milch
    150 g
  • Eier
    2
  • Mehl
    100 g
  • Salz
    ½ TL
Spargel und pochierte Eier
  • Wasser
    2600 g
  • Spargel weiß, geschält, holzige Enden abgeschnitten
    1000 g
  • Essig
    5 EL
  • Eier (siehe Tipp)
    4
  • Öl zum Braten
Senf-Hollandaise und Fertigstellung
  • Eigelb
    4
  • Butter in Stücken
    100 g
  • Sahne
    80 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Zitronensaft
    1 EL
  • Dijon-Senf
    1 TL
  • Kräuterfrischkäse (siehe Tipp)
    160 g
  • Milch
    3 EL
  • Schwarzwälder Schinken (opcjonalnie)
    8 Scheiben

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 840 kcal / 3516 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 64 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...