Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Streifen Orangenschale, unbehandelt (1 x 3 cm), dünn abgeschält
- 60 g brauner Zucker
- 120 g Butter, in Stücken
- 50 g Haferflocken, zart
- 150 g Mehl
- 1 Prise Salz
-
50
g Rotwein (siehe Tipp)
lub 50 g Portwein (siehe Tipp) - 500 g Blaubeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2256 kJ / 539 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 47 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pflaumen-Zimt-Galette
1h 20min
Apfeltrifle mit Brotbröseln
40min
Mini-Zitronen-Heidelbeer-Cheesecakes
8h 30min
Spinatpastete mit Ei
2h 30min
Brombeer-Heidelbeer-Crumble mit Vanillesauce
45min
Birnen-Mandel-Zwiebel-Quiche
1h 30min
Pudding Oma Erna
30min
Waldmeister-Erdbeer-Torte
6h 30min
Erdbeer-Crumble
40min
Spinat-Walnuss-Risotto
35min
Birnen-Feigen-Quiche mit Ziegenkäse und Honig
50min
Möhren-Pistazien-Kuchen
1h