Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Streifen Orangenschale, unbehandelt (1 x 3 cm), dünn abgeschält
- 60 g brauner Zucker
- 120 g Butter, in Stücken
- 50 g Haferflocken, zart
- 150 g Mehl
- 1 Prise Salz
-
50
g Rotwein (siehe Tipp)
lub 50 g Portwein (siehe Tipp) - 500 g Blaubeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2256 kJ / 539 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 47 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h
Birnentarte
2h
Blondie mit Fleur de Sel und Schokoganache
5h
Karamell-Birnen-Nuss-Törtchen
2h
Cranberry-Orangen-Plätzchen
50p
Quitten-Karamell-Kuchen mit Walnüssen
1h 30 min
Butterscotch-Pudding-Pie mit Amaretto-Schoko-Sahne
7 Std.
Mango-Creme mit Raffaello® -Crunch
2h 30min
Kürbis-Süßkartoffel-Auflauf
1h 40min
Brombeer-Heidelbeer-Crumble mit Vanillesauce
45p
Bombardino-Kuchen
4h 30min
Apfel-Himbeer-Crumble
1h 30 min