Urządzenia i Akcesoria
Blaubeer-Crumble mit Rotwein
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Orangenschale, unbehandelt (1 x 3 cm), dünn abgeschält1 Streifen
-
brauner Zucker60 g
-
Butter in Stücken120 g
-
Haferflocken, zart50 g
-
Mehl150 g
-
Salz1 Prise
-
50 g Portwein, (siehe Tipp)Rotwein (siehe Tipp)50 g
-
Blaubeeren500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
47 mg
Białko
7 g
Kalorie
2256 kJ /
539 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Węglowodany
70 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Rock deinen Ofen!
29 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Crumble
40 min
Mandel Petit Fours
30 min
Spargel-Nuss-Pasta
45 min
Birnentarte
2 godz.
Schwarzwurzel-Haselnuss-Risotto
30 min
Pfirsichcrumble mit Hafer
45 min
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2 godz.
Gegrillter Blaubeer-Mohn-Crumble mit Kokosjoghurt-Eis (vegan)
8 godz. 40 min
Marquise au chocolat
8 godz. 30 min
Mango-Creme mit Raffaello® -Crunch
2 godz. 30 min
Vanille-Blaubeer-Kuchen
2 godz. 15 min
Mallorquinischer Mandelkuchen
1 godz. 30 min