Wersje kompatybilne
Abbracci di polpo su crema di patate allo zafferano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 300 g di patate, pelate e a tocchetti
- polpo fresco, 4 tentacoli
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 120 g di latte
- 1 pizzico di sale
- fili di erba cipollina fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1452 kJ / 347 kcal
- Białko
- 31.6 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Risotto cuore di Sicilia ai gamberi
40 min.
Anelli di totano su crema di piselli
40 min.
Calamaro ripieno sottovuoto con salsa zafferano
1h
Polpo su farinata di ceci
5h
Bicchierini di zucca, gamberi e pancetta croccante (Bimby Friend)
40 min.
Insalatina di calamari e pepe rosso
1h
Calamari ripieni
1h 30 min.
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1h 25min
Sfoglie di mais con quenelle di baccalà e acciughe
1h 30 min.
Crema di patate con polpo
1h
Totani ripieni su crema di fave
1h 30 min.