![Sformatini di patate con cuore filante Sformatini di patate con cuore filante](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e6a2099854f460ef55140a7c47976373/Derivates/26d4dc5e80537271dbe44b2c1b60674ae3bea7ab.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 650 g di patate a pasta farinosa a fettine
- 225 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di pangrattato
- 20 g di burro + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di prezzemolo fresco tritato
- 1 uovo
- 100 g di scamorza a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 857.5 kJ / 205 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 442.2 mg
Alternatywne przepisy
Sformato di fagiolini con salsa al pecorino (Bimby Friend)
3h
Tortini asparagi e Parmigiano Reggiano
1 Std. 30 Min
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1 Std. 15 Min
Crostini di polenta con stracchino, radicchio e noci
1 Std. 30 Min
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1 Std.
Bicchierini tricolore
3 Std. 30 Min
Polpettone di patate e salsiccia con cuore filante
1 Std. 20 Min
Mini crostatine salate con burrata e acciughe
45 Min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1 Std. 15 Min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 Std. 30 Min
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1 Std. 20 Min
Flan di zucchine e mozzarella
50 min