Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 650 g di patate a pasta farinosa a fettine
- 225 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di pangrattato
- 20 g di burro + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di prezzemolo fresco tritato
- 1 uovo
- 100 g di scamorza a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 857.5 kJ / 205 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 442.2 mg
Alternatywne przepisy
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1 godz. 20 min
Mazzolini di pasta sfoglia speck e formaggio
3 godz. 50 min
Tortino di patate dal cuore morbido
1 godz. 20 min
Soufflé al Parmigiano Reggiano
1h
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1h 15min
Crostini di polenta con stracchino, radicchio e noci
1 Std. 30 Min
Bicchierini tricolore
3 Std. 30 Min
Mini crostatine salate con burrata e acciughe
45min
Tortini di zucca con Taleggio cremoso
1 Std. 30 Min
Tortini asparagi e Parmigiano Reggiano
1 Std. 30 Min
Palline di Parmigiano Reggiano
30 Min
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2h 15min