![Gnocchi di pane al basilico al sugo di pomodorini freschi Gnocchi di pane al basilico al sugo di pomodorini freschi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EC06000F-A5A8-4250-A3EC-8325DAE04CA3/Derivates/11d59057-d9a9-4d57-8593-19513efc473a.jpg)
Wersje kompatybilne
Gnocchi di pane al basilico al sugo di pomodorini freschi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi di pane al basilico
- 300 g di pane raffermo a tocchetti
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 2 uova
- 150 g di latte
- 3 mazzetti di basilico fresco, le foglioline lavate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Sugo di pomodorini
- 30 g di scalogno a pezzi
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di pomodorini a grappolo a metà
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2840.8 kJ / 678.5 kcal
- Białko
- 30.2 g
- Węglowodany
- 88.3 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1526 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45 Min
Gnocchi alla romana con sugo di salsiccia
2h 45 min
Casoncelli alla bergamasca
2h 30min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1 Std.
Spatzle con burrata e carciofi
50 Min
Gnocchi di pane e bietole (di Francesca Romana Barberini)
1 Std.
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2 godz. 5 min
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1h 30min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45 Min
Sugo pomodoro e ricotta
1 Std.
Sugo al basilico
1 Std. 10 Min
Sugo all'ortolana
1 Std. 5 Min