![Pearl barley bread rolls Pearl barley bread rolls](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/42EC39E0-7B0F-4902-9FBC-0456F5133D24/Derivates/F4E10A47-5D83-460E-911B-A376792855ED.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g linseeds (flaxseeds)
- 120 g pearl barley
- 100 g buckwheat
- 300 g water
- 2 tsp dried instant yeast
- 30 g natural yoghurt
- 250 g baker's flour, plus extra to dust
- 1 tsp sea salt
- 20 g balsamic vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1583.6 kJ / 378.5 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 71.5 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 9.4 g
- Sód
- 389.1 mg
Alternatywne przepisy
White chocolate and cardamom buckwheat cookies
55 Min
Coconut and beetroot balls
40 Min
Five seed bread
1 Std. 50 Min
Peach and plum upside-down cake
50 min
Vadouvan spiced mini rolls
2 Std. 30 Min
Fennel, date and nut bread
1 Std. 15 Min
Home-style soda bread with spring onion
1 Std.
Steamed wholemeal bread
2 Std.
Oatcakes with Moroccan hommus
50 min
Seeded tahini crackers
1 godz. 10 min
Apple and cucumber relish
10min
Pumpkin and turmeric loaf
1 Std. 50 Min