Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oil, for greasing
- 30 g cheddar cheese, cut into cubes (3 cm)
- 30 g mozzarella cheese, cut into cubes (3 cm)
- 30 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 1200 g water
- 2 pinches sea salt
- 80 g macaroni pasta
- 150 g broccoli, cut into small florets
- 10 g butter
- 1 tbsp plain flour
- 100 g milk
- 1 pinch ground nutmeg
- ½ tsp mustard powder
- ½ - 1 tsp sea salt, to taste
- ½ - 1 tsp ground black pepper, to taste
- 1 pinch sweet paprika
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1829.2 kJ / 437.2 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 1057 mg
Alternatywne przepisy
Quick veggie pasta salad
30 min
Welsh Anglesey eggs
1h
Creamy vegetable rice
25 min
Tomato pasta with vegetables and feta
30 min
Mushroom and bacon pasta
30 min
Broccoli mustard pasties
1 godz. 55 min
Butternut and bacon macaroni cheese
1 Std. 30 Min
Mushroom and sun-dried tomato fettuccine
35 min
Creamy tomato and feta pasta
35 min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1h 35min
Stuffed jacket potatoes (two ways)
1h 10 min.
Feta, spinach and potato frittata
1h