Mixed berry pavlova stack

Mixed berry pavlova stack

4.6 154 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
12 portions

Składniki

Raspberry coulis
  • fresh raspberries or frozen raspberries
    200 g
  • caster sugar
    100 g
  • lemon juice
    20 g
Pavlova
  • white sugar
    320 g
  • egg whites (approx. 250 g), room temperature
    8
  • cream of tartar
    1 pinch
  • white vinegar
    1 tsp
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • cornflour
    3 tsp
Raspberry cream
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    600 g
  • frozen raspberries thawed and well-drained
    20 g
  • fresh mixed berries for garnishing
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 356.4 kcal / 1491.1 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 45.8 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Sód 49.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...