![Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti) Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6deb2b45-c3c0-495d-93e7-fafe269cf96d/Derivates/29968fb0-7359-484d-89c3-f2055df8cf1e.jpg)
Wersje kompatybilne
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 400 g lukewarm water
- 1 ½ tsp dried instant yeast
- 500 g baker's flour
- 2 tsp sea salt
Topping
- ½ red onion, cut into squares (2 cm), layers separated (24 pieces)
- 12 mixed cherry tomatoes, cut in half
- 1 tbsp fresh rosemary, leaves only
- 3 tbsp extra virgin olive oil
- 1 tsp sea salt flakes, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1752.5 kJ / 417.3 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1120.2 mg
Alternatywne przepisy
Pizza sauce
30 min
Gua bao (braised pork belly in bao buns)
2h
Ciabatta olive sticks
2 Std. 5 Min
Smoked salmon brioche with crème fraîche and dill
2h 40min
Garlic and coriander naan
1 Std. 30 Min
Italian sandwich Rolls
2 Std. 45 Min
Pizza in Bianco
1 Std. 20 Min
Artisan potato bread
2 Std. 5 Min
Traditional Apple pie
1 Std. 30 Min
Freeform basic bread
1 Std. 35 Min
Greek pita breads
1 Std. 15 Min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 godz. 25 min