Parmigiana al forno
TM6 TM5

Parmigiana al forno

4.7 (162 oceny)

Składniki

Tomatensauce

  • 150 g Parmesan, in Stücken (3 cm)
  • 80 g Zwiebeln, halbiert
  • 2 Knoblauchzehen
  • 2 Zweigchen Thymian, Blättchen abgezupft
  • ½ Bund Basilikum (ca. 10 g), Blätter abgezupft
  • 85 g Olivenöl
  • 950 g Tomaten, in Viertel
  • 1 TL Salz
  • ½ TL Zucker
  • 1 Prise Pfeffer
  • 1000 g Auberginen
  • 4 Prisen Salz
  • 300 g Mozzarella, in Scheiben (5 mm), zerzupft
  • ½ Bund Basilikum, Blätter abgezupft

Wartości odżywcze
na 1 Portionen
Kalorie
2591 kJ / 624 kcal
Białko
32.6 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
45 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy