Urządzenia i Akcesoria
Parmigiana al forno
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 Portionen
Składniki
Tomatensauce
-
Parmesan in Stücken (3 cm)150 g
-
Zwiebeln halbiert80 g
-
Knoblauchzehen2
-
Thymian Blättchen abgezupft2 Zweigchen
-
Basilikum (ca. 10 g), Blätter abgezupft½ Bund
-
Olivenöl85 g
-
Tomaten in Viertel950 g
-
Salz1 TL
-
Zucker½ TL
-
Pfeffer1 Prise
-
Auberginen1000 g
-
Salz4 Prisen
-
Mozzarella in Scheiben (5 mm), zerzupft300 g
-
Basilikum Blätter abgezupft½ Bund
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Białko
32.6 g
Kalorie
2591 kJ /
624 kcal
Tłuszcz
45 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Caponata Siciliana
30 min
Gedämpfte Auberginen mit Reis
1 godz.
Risotto milanese
30 min
Tumbet (Mallorquinischer Gemüsegratin)
1 godz. 15 min
Penne alla Puttanesca
35 min
Schoggichüechli
45 min
Bucatini mit Auberginen, Tomaten und Steinpilzen
50 min
Tomatenrisotto mit Burrata
30 min
Bündner Capuns
35 min
Fondue moitié-moitié
20 min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 min
Gemüsetatar
25 min