![Parmigiana al forno Parmigiana al forno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1e824256-14d2-4f18-b918-2d656f69b5f5/Derivates/9bbd0b18-6043-4f1e-abaf-321e086630fa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomatensauce
- 150 g Parmesan, in Stücken (3 cm)
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 2 Zweigchen Thymian, Blättchen abgezupft
- ½ Bund Basilikum (ca. 10 g), Blätter abgezupft
- 85 g Olivenöl
- 950 g Tomaten, in Viertel
- 1 TL Salz
- ½ TL Zucker
- 1 Prise Pfeffer
- 1000 g Auberginen
- 4 Prisen Salz
- 300 g Mozzarella, in Scheiben (5 mm), zerzupft
- ½ Bund Basilikum, Blätter abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2591 kJ / 624 kcal
- Białko
- 32.6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Bündner Gerstensuppe
55min
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping
50 min
Risotto milanese
30 min.
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40 Min
Lasagne verdi
1 godz. 15 min
Linsensalat
30 min.
Gedämpfte Auberginene mit Reis
1 godz.
Caponata mit Linsen
1 godz.
Gemüsetatar
25min
Bucatini mit Auberginen, Tomaten und Steinpilzen
50 min
Tumbet (Mallorquinischer Gemüsegratin)
1 godz. 15 min
Tomatenrisotto mit Burrata
30 min.