Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano
- 30 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso (tipo Carnaroli o Arborio cottura 14 minuti)
- 25 g di funghi porcini secchi, precedentemente ammollati in acqua tiepida
- 850 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 150 g di uva rossa senza semi, a metà
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 869.5 kJ / 208 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 69.2 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 900 mg
Alternatywne przepisy
Risotto alla zucca e balsamico
30 Min
Risotto arancia, robiola e rosmarino
30 Min
Risotto con zucca e tonno affumicato (per 2 persone)
35 min
Risotto mele e radicchio rosso
40 min
Risotto alla melagrana, Gorgonzola e brandy
45min
Risotto melone e speck
40 min
Risotto con fichi e speck
40 min
Risotto alle more
40 min
Cestini con crema alla zucca
2h
Risotto fragole e cioccolato
30 Min
Risotto zucca, pancetta e piselli
50min
Risotto con mele e funghi
40 min