Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Keksboden
- 250 g Haferkekse (z. B. Hobbits), halbiert
- 100 g Mandeln
- 150 g Butter, in Stücken
Waldmeistercreme
- 60 g Pistazien, ungesalzen, geschält
- 12 Blatt Gelatine (20 g)
- 600 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 70 g Zucker
- 200 g Weißwein, trocken
- 200 g Waldmeistersirup
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 400 g Frischkäse
- 500 g Joghurt, 10% Fett
Ganache und Fertigstellung
- 150 g weiße Kuvertüre, in Stücken
- 75 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 350 g Erdbeeren, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2495 kJ / 596 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 Std.
No-Bake-Tiramisu-Torte
7 godz. 30 min
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1sa 10 dk
Bratapfelkuchen
7h
Erdbeer-Himmelstorte
5h
Gedeckter Apfelkuchen mit karamellisierten Äpfeln
2 Std.
Lebkuchen-Schoko-Torte
4 Std. 30 Min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 Std.
Apfel-Nuss-Kuchen
4h
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1h 30min
Domino-Käsekuchen
6h 30min
Zimt-Weihnachtstorte
8 godz. 20 min