Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 180 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Zucker
- 1 Ei
- 30 g Milch
- 1 Prise Salz
Füllung
- 150 g Aprikosenkonfitüre
- 5 Eiweiß
- 1 Prise Salz
- 170 g Zucker
- 170 g Mandeln
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 4 Tropfen Bittermandelaroma
- 100 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2355 kJ / 562 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Heidesand
1h 45min
Marzipanstollen
4 Std.
Eierschecke
6h 30min
Süße Tannenzapfen
6 godz.
Marzipan-Pflaumenmus-Rauten
1h 30min
Aprikosen-Marzipan-Schnecken
1h 50min
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1h 30min
Erdnuss-Ingwer-Kekse
2 godz. 40 min
Stollenhappen
50min
Mohnstollen
26 godz.
Christstollen, klassisch
4 Std.
Stollenkonfekt
2h 30min