Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 180 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Zucker
- 1 Ei
- 30 g Milch
- 1 Prise Salz
Füllung
- 150 g Aprikosenkonfitüre
- 5 Eiweiß
- 1 Prise Salz
- 170 g Zucker
- 170 g Mandeln
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 4 Tropfen Bittermandelaroma
- 100 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2355 kJ / 562 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfeffernüsse
1 godz.
Marzipanstollen
4 Std.
Bernsteintaler
1h 20 min
Stollenhappen
50min
Franzbrötchen-Stollen
32h
Eierschecke
6h 30min
Knusperflocken
2h 30min
Mohnstollen
26 Std.
Rhabarber-Marzipan-Torte
5 Std.
Stachelbeer-Streuseltaler
1 Std. 45 Min
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1h 30min
Mandeltårta - schwedische Mandeltorte
8h 15min