Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Wasser zum Einweichen
- 8 Blätter Gelatine
Boden
- 100 g Butter, in Stücken
- 100 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 250 g Müsli (z. B. Schokomüsli)
Belag und Fertigstellung
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- 200 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 50 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g Sauerkirschen, abgetropft, Sud aufgefangen
- 5 EL Schokoladenraspeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1395 kJ / 333 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 68 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwetschgen-Baiser-Kuchen
2h
Rhabarber-Schmand-Kuchen
2h
Cappuccino-Törtchen
1h 5min
Snowball Cake
1h 40min
Apfelschnitten
2h
Ofen-Berliner
6h
Nougat-Schoko-Mousse mit Himbeeren
1h 20min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Einfache Herrentorte
5h 45min
Kaffee-Doppeldecker
3 Std.
Apfel-Tiramisu-Torte
9 godz. 30 min
Bratapfel-Käsekuchen
10j 20 menit