Urządzenia i Akcesoria
Zitronen-Mango-Schnitten
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
20 Stücke
Składniki
Boden
-
Kokoszwieback grob zerbrochen250 g
-
Kokosraspeln40 g
-
Butter in Stücken100 g
Zitronen-Mango-Creme und Fertigstellung
-
Zucker120 g
-
Zitrone, unbehandelt 2 TL Schale fein abgerieben und Saft ausgepresst1
-
Vanilleschote½
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt300 g
-
Sahnesteif2 Pck.
-
Frischkäse400 g
-
Mango in Würfeln (ca. 5 mm)200 g
-
Lemon Curd (siehe Tipp)5 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
155 mg
Białko
3 g
Kalorie
1052 kJ /
251 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2022
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Brombeer-Raffaello®-Trifle
45 min
Pfirsich-Passionsfrucht-Törtchen
3 godz. 30 min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Aprikosen-Cheesecake
7 godz.
Zitronen-Cheesecake-Creme
15 min
Heidelbeer-Trüffel-Becher
2 godz.
Bratapfel-Käsekuchen
10 godz. 20 min
Mango-Creme mit Raffaello® -Crunch
2 godz. 30 min
Bananensplit-Dessert
20 min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 godz.
Apfel-Nuss-Kuchen
4 godz.
Kirsch-Windbeutel-Dessert
1 godz. 15 min