Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Äpfel, geschält, in Stücken
- 90 g Wasser
- 50 g Orangenlikör (z. B. Cointreau)
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 - 2 Prisen Zimt
- 3 EL Speisestärke (30 g)
- 80 g Orangensaft, frisch gepresst
- 300 g Christstollen, in Stücken
- 200 g Sahne
- 250 g Mascarpone
- 250 g Magerquark
- 50 g Zucker
- ¼ - ½ TL Orangenschale, abgerieben
- Kakao zum Bestäuben (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1954 kJ / 467 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7h
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min
Kirsch-Windbeutel-Dessert
1h 15 min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1h 40 min
Kaffee-Schoko-Käsekuchen
9h 40 min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2h
Holunderblüten-Torte
6 godz.
Luftige Goldtröpfchen-Quarktorte
2h 15min
No-bake-Lebkuchen-Cheesecake
6h 30 min
Birnen-Gewürz-Kuchen
1h 10 min
Mohn-Marzipan-Creme
3 Std.
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1h 45 min