Stollen-Tiramisu

Stollen-Tiramisu

4.2 101 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 Portionen

Składniki

  • Äpfel geschält, in Stücken
    300 g
  • Wasser
    90 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Speisestärke (30 g)
    3 EL
  • Orangenlikör (z. B. Cointreau)
    50 g
  • Zimt
    1 - 2 Prisen
  • Christstollen in Stücken
    300 g
  • Orangensaft, frisch gepresst
    80 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Mascarpone
    250 g
  • Zucker
    50 g
  • Orangenschale abgerieben
    ¼ - ½ TL
  • Kakao zum Bestäuben (siehe Tipp)
  • Magerquark
    250 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 9 g
Kalorie 1954 kJ / 467 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...