Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Milchreis-Füllung
- 1500 g Milch
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale fein abgerieben
- ½ TL Zimt
- 300 g Milchreis
- 120 g Zucker
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 1 Prise Salz
Mürbeteig und Fertigstellung
- 120 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Mehl
- 50 g Zucker
- 1 Eigelb
- 1 Prise Salz
- 120 g Walnusshälften
- 120 g Apfel, rotschalig, geviertelt, entkernt
- 30 g Paniermehl
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Eierlikör zum Beträufeln (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1899 kJ / 454 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 81 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nussbuchteln aus dem Varoma®
1h
Schoko-Erdnuss-Cheesecakes
5h 30min
Apfel-Quitten-Pie
1h
Safran-Baiser-Kuchen
1h
Holländische Kirschtorte
2h 30min
Carrot-Cheesecake
1h 30min
Limetten-Joghurt-Kuchen aus dem Varoma®
2h 15min
Schokoladen-Haselnuss-Kuchen mit Blätterteig
50min
Heidelbeer-Baiser-Kuchen
1h 30min
Früchte-Lebkuchen mit Schokoganache
2h 15min
Apfel-Tiramisu-Torte
9 godz. 30 min
Bratapfel-Käsekuchen
10 Std. 20 Min