Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Milchreis-Füllung
- 1500 g Milch
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale fein abgerieben
- ½ TL Zimt
- 300 g Milchreis
- 120 g Zucker
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 1 Prise Salz
Mürbeteig und Fertigstellung
- 120 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Mehl
- 50 g Zucker
- 1 Eigelb
- 1 Prise Salz
- 120 g Walnusshälften
- 120 g Apfel, rotschalig, geviertelt, entkernt
- 30 g Paniermehl
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Eierlikör zum Beträufeln (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1899 kJ / 454 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 81 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bratapfel-Käsekuchen
10 Std. 20 Min
Stollen-Butterkuchen
2 Std. 45 Min
Rhabarber-Käsekuchen
6h
Blondie mit Fleur de Sel und Schokoganache
5 Std.
Pfirsich-Nuss-Donauwellen
2h 30min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2h 30min
Schoko-Erdnuss-Cheesecakes
5 Std. 30 Min
Bier-Schokoladen-Kuchen
3 godz.
Carrot-Cheesecake
1 Std. 30 Min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 Std.
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 Std.
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 Std. 30 Min