Ostertorte

Ostertorte

4.2 24 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 7 godz.
16 Stücke

Składniki

Pudding
  • Milch 1,5 % Fett
    600 g
  • Zucker
    35 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    40 g
  • Speisestärke
    50 g
Möhren-Mandel-Boden
  • Butter zum Einfetten
  • Mandeln
    260 g
  • Möhren in Stücken
    250 g
  • Eier
    3
  • Zucker
    150 g
  • Salz
    1 Prise
  • Backpulver
    1 ½ TL
  • Maismehl
    70 g
  • Marzipan-Rohmasse
    150 g
  • Zuckerschrift weiß
  • Zuckerschrift, braun
Buttercreme und Fertigstellung
  • Butter weich, in Stücken
    250 g
  • Aprikosenkonfitüre glatt gerührt
    150 g
  • Pistazien, gehackt
    50 g
  • Dragee Eier (z. B. von Haribo), siehe Tipp
    20

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 431 kcal / 1805 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...